25 anys de festa

Amb aquest nom es va celebrar l'any dos-mil el vint-i-cinc aniversari de les festes de Moros i Cristians a Benissa, aniversari que va coincidir amb la quarta capitania de la Filà Califes.

Per tal de celebrar aquestos vint-i-cinc anys, els Califes van convidar a tots aquells que havien sigut membres de la Filà alguna vegada durant la història d'aquesta a formar part novament per recordar vells temps.

Se celebraren diferents actes, organitzats per l'Associació de Moros i Cristians de Benissa; dels quals el més important fou, sense dubte, la grabació d'un disc compacte per part de la Societat Lírica i Musical de Benissa amb les marxes mores i cristianes de totes les filaes del poble, a més d'algunes peces festeres de compositors locals i de renom en el món dels moros i cristians. També s'organitzaren diverses exposicions de trajes i fotografies, i es va aconseguir un matasegells commemoratiu que funcionà a l'oficina de correus de Benissa durant tot el més de juny. Un altre fet important fou l'edició i venda d'un llibre i un video commemoratiu d'aquests primers vint-i-cinc anys. En ell s'arrepleguen tots els personatges que han participat ocupant càrrec algun any, i també articles recordant el quart de segle de festa. La Filà Califes escrigué també un article, el qual pots llegir polsant ací.

 

 

Principal - Dades importants - 25 anys de festa - Article "25 anys, per ara" - Capitanies

 © Xavier Ivars i Ribes - 2002